Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Εργαστήριο Ιστορικής Ξιφασκίας με θέμα :Η ξιφομαχία με μακρύ σπαθί από το Codex Wallerstein (1470)


Freifechter Guild - Hellas

img_7270

Τη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, διεξήχθη επιτυχώς Εργαστήριο Ιστορικής Ξιφασκίας  με θέμα Η ξιφομαχία με μακρύ σπαθί από το  Codex Wallerstein (1470)

on-point

Οι ασκούμενοι εκπαιδεύτηκαν πάνω στο ‘τρύπημα της οργής’ αλλά και σε τεχνικές που σταματάνε την συγκεκριμένη επίθεση.  Τέλος εκπαιδευτήκαν πάνω στο ‘χτύπημα στις αρθρώσεις’.

Το Codex Wallerstein είναι ένα Γερμανικό εγχειρίδιο ξιφασκίας που ολοκληρώθηκε από τον Paulus Hector Mair το 1556. Ωστόσο είναι παλαιότερο αφού κάποια κεφάλαι ανήκουν στον μισθοφόρο Michael Von Bauman του 1549. Ενώ τα πρώτα κεφάλαια έχουν γραφτεί από άγνωστο συγγραφέα το 1420. Το στυλ που περιγράφουν οι συγγραφείς δεν ανήκουν στο σύστημα ξιφομαχίας του Johannes Lichtenauer, αλλά σε μια ομάδα ξιφασκίας από τη Νυρεμβέργη.

img_7216

 img_7211

img_7208-2

img_7224

img_7233

Μετά τη λήξη της εκπαίδευσης μετά από ένα μικρό διάλειμμα οι ξιφομάχοι έλαβαν μέρος σε σενάριο προστασίας και απεμπλοκής Πολύ Σημαντικού Προσώπου, βασισμένα στα εγχειρίδια Υψηλής Στρατηγικής και Τακτικών μάχης των Βυζαντινών.

img_7256

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν  δυο ομάδες…

View original post 89 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s