Το Ελληνοϊταλικό event Ιστορικής Ξιφασκίας των Ελεύθερων Ξιφομάχων στην Αθήνα


Freifechter Guild - Hellas

IMG_5344 Οι Ελεύθεροι Ξιφομάχοι της Ρώμης, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Χάλκης, της Αίγινας και της Αργολίδας.

Μετά το ‘κλειστό’ εργαστήριο οπλομαχίας Μακριού Σπαθιού που έγινε το Σάββατο 7/11/2015 στην αίθουσα Ξιφασκίας του Α.Γ.Σ ΑΞΙΟΝ Πειραιά, ακολούθησε τη Κυριακή 8/11/2015 ημέρα των Ταξιαρχών το 5 ωρών εργαστήριο Ιστορικής Ξιφασκίας στην αίθουσα Ξιφασκίας του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Αθήνα με θέμα: ‘Το Γερμανικό Rapier συναντά το Μεταβυζαντινό Παραμήριο των Stratioti’ από τους εκπαιδευτές κ.Andrea Conti και κ.Γεώργιο Ε. Γεωργά.

Ο κ. Conti είναι πιστοποιημένος προπονητής Κλασικής και Ιστορικής Ξιφασκίας από την Αssociazione Centri Sportivi Italiani (ACSI), είναι συνεργάτης της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIS), μέλος της Sistema Italiano Scherma Marziale (SISMA) και εκπαιδευτής της Scuola d’Arme Fiore dei Liberi και υπεύθυνος του Meyer Freifechter Guild της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης.

Το σεμινάριο ήταν πολύ σημαντικό αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε σεμινάριο οπλομαχίας στη σχολή οπλομαχίας του Meyer στη…

View original post 219 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s