ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ‘ΛΕΟΝΤΕΣ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1b - AKADEMY LEONTES - INTERNET

Η ‘ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ’, είναι επίσημο μέλος του Πάμμαχου το οποίο τελεί τις δραστηριότητες του υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου. Επίσης είναι αντιπρόσωπος του Meyer Frei Fechter Guild στην Ελλάδα. Το Meyer Frei Fechter Guild είναι μια ελεύθερη διεθνή σχολή σπαθασκίας (ανήκει στο διεθνή οργανισμό της HEMA ALLIANCE) όπου εστιάζει στη μελέτη των χειρογράφων του Joachim Meyer. Ο στόχος της σχολής είναι η αναπαραγωγή των πολεμικών επιδεξιοτήτων της Γερμανικής πολεμικής τέχνης (Kunst des Fechten or kunstfechten). Για να επιτευχθεί αυτό ακολουθούμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία για την ανάπτυξη των πολεμικών επιδεξιοτήτων των ασκούμενων, με εκπαίδευση, μελέτη και δοκιμασίες. Μελετάμε όπλα του Fechtschule. Όπως Longsword, Dussack, Rappier, Staff, Halberd, Dagger και Unarmed/Hand to Hand Combat.

Ανάπτυξη τμημάτων και στην πολεμική τεχνοτροπία και των παρακάτω σχολών :

Ιταλική σχολή ξιφασκίας με ασχολία στην εξάσκηση χρήσης του rapier, ακολουθώντας τα χειρόγραφα τα μεγάλων Ιταλών δάσκαλων της ξιφασκίας Ridolfo Capo Ferro, του Camillo Agripa και άλλων. (Rapier, Rapier & Dagger)

Βυζαντινή οπλομαχία. Οι τεχνικές Βυζαντινής οπλομαχίας και μονομαχίας μελετούνται, δοκιμάζονται και διδάσκονται, εδώ στην Ελλάδα στη χώρα που ανακαλυφθήκαν, που με αυτό το τρόπο η πολεμική τέχνη των Βυζαντινών ανασταίνεται από τη λήθη των αιώνων (Sword of type spathion with small shield, sword of type paramirion with small shield, mace)

 

Υπεύθυνος τμημάτων Θεσ/νίκης :
Παύλος Καραχισαρίδης
-Group Leader of study group Medieval & Renaissance Martial Arts (Thessaloniki)
-Member of Academy of Historical European Martial Arts “Leontes” (Greece)
-Study member of The Meyer Freifechter Guild
-Strength & Conditioning Coach

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6983-489488
mail : p.karachisaridis@gmail.com

 

Οι θέσεις Φυλάξης της Γερμανικής σπαθασκίας, από τον Joachim Meyer . Εδώ φαίνονται οι τέσσερεις βασικές μαζί με τις -δευτερεύουσες θέσεις φυλάξεως από τον Joachim Meyer ο οποίος ήταν δάσκαλος οπλομαχίας.
Οι θέσεις Φυλάξης της Γερμανικής σπαθασκίας, από τον Joachim Meyer . Εδώ φαίνονται οι τέσσερεις βασικές μαζί με τις -δευτερεύουσες θέσεις φυλάξεως από τον Joachim Meyer ο οποίος ήταν δάσκαλος οπλομαχίας.
Advertisements

One thought on “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ‘ΛΕΟΝΤΕΣ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s