Τμήμα Πάμμαχον στο Σύλλογο “Union of Martial Arts Petroupolis”


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΜΜΑΧΟΝ.

Το Πάμμαχον είναι μέθοδος αντιμετώπισης της βίας, στηριζόμενη σε διαχρονικές τακτικές που εμφανίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη από τα αρχαιότατα χρόνια μέχρι σήμερα. Η μέθοδος έχει αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο θεσμοφόρος της σχολής Κώστας Δερβένης αρθρογραφεί για τη μάχη σώμα-με-σώμα στον Διεθνή Τύπο και διδάσκει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ενώ του έχει απονεμηθεί το Έμβλημα του Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής στα Χανιά σε αναγνώριση των υπηρεσιών που έχει προσφέρει στο ΝΑΤΟ.

Ο μαθητής ξεκινάει τη μελέτη του Παμμάχου εστιάζοντας επάνω σε τρεις «προσεγγίσεις»: 1) μεθόδους και τεχνικές διαφυγής και αποτροπής, 2) μεθόδους και τεχνικές υποταγής, και 3) μεθόδους και τεχνικές μάχης επιβίωσης. Η εξάσκηση ξεκινάει ουσιαστικά με την εκμάθηση της σωστής όρθιας στάσης κατά την εκτέλεση κινήσεων και τεχνικών – έτσι ο μαθητής δομεί το πρώτο θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο, τη σωστή κινησιολογία.

Στη συνέχεια η άσκηση συγκεντρώνεται στο να εξοικειωθεί και να εναρμονιστεί με τα συναισθήματα τα οποία θα νοιώσει κατά τη διάρκεια έντασης, και με νοητικές ασκήσεις συγκέντρωσης και ηρεμίας. Ο χώρος άσκησης γίνεται καθρέπτης του τι κουβαλάει ο κάθε ασκούμενος μέσα του, και μέσον για να ξεφορτωθεί το εκάστοτε βάρος από πάνω του – η άσκηση του μαθαίνει πώς να αντιμετωπίσει τη ζωή την ίδια στο τέλος.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.

  • Δεν υπάρχει «πολεμική τέχνη». Ο πόλεμος, η πολιτική, και ο πολιτισμός είναι απλά διαφορετικές εκδηλώσεις του ιδίου φαινομένου. Ο πολιτισμός δημιουργεί, η πολιτική διατηρεί, και ο πόλεμος καταστρέφει σε έναν συνεχόμενο χορό που διέπει την ανθρώπινη Ιστορία. Ξεπεράστε την ανάγκη της βίας – αγκαλιάστε την τιμή και την αρετή στη ζωή σας.
  • Μην επιζητάτε τη δύναμη επάνω σε άλλους. Να επιδιώκετε να μην έχει κανείς δύναμη επάνω σε σας. Αυτός που επιζητά τη δύναμη, θα γίνει στο τέλος σκλάβος της δύναμης. Βρείτε την ευτυχία στην ελευθερία.
  • Μια αληθινή πολεμική τέχνη πρέπει να διατηρεί την ίδια κινησιολογία, είτε είναι ένοπλος είτε άοπλος ο ασκούμενος, είτε θωρακισμένος με πανοπλία, είτε αθωράκιστος, είτε αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο είτε πολλούς. Είτε κρατάει ο ασκούμενος υποπολυβόλο, είτε χρησιμοποιεί άδεια χέρια, είτε σπαθί, είτε ρόπαλο, η εκδήλωση του σώματος και της ψυχής μέσα στη σύγκρουση είναι ίδια.

 

Τμήμα Πάμμαχον

Τρίτη& Πέμπτη

18:00-19:00 μ.μ.

Κεφαλληνίας 77-79 Πετρούπολη                

Σύλλογος “Union of Martial Arts Petroupolis”

Πληροφορίεςεγγραφές:                                

Νίκος Παππάς

  • Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Παμμάχου, αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Ένωση Παμμάχου και την Institute of Traditional Martial Arts of the University of New Mexico, εξουσιοδοτημένος από τον Κλάδο Άθλησης Παμμάχου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος.

http://www.pammachon.gr/index.php/el/ekpaideusi

https://www.facebook.com/groups/200544753380775/

  • 20ετής διαρκής εμπειρία και ενασχόληση με πολεμικές τέχνες, μαχητικά αθλήματα και μάχη κοντινής εμβέλειας.

Επικοινωνία:

Τηλ. : 6944817386

e-mail: nikolaospappas7@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s