Παρουσίαση Ξιφασκίας στο ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 20/1/2015


Πραγματοποιήθηκε στις 20/1/2015 κατόπιν προσκλήσεως της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κα. Χριστίνας Τσολακίδου στη Ράλλειο Γυμνασίου θηλέων Πειραιά, παρουσίαση ξιφασκίας υπό την αιγίδα του Α.Γ.Σ. ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ‘ΑΞΙΟΝ’ ΠΕΙΡΑΙΑ. Η παρουσίαση διεξάγει από τη κα. Κυπριανή Νικολάου προπόνητρια ξιφασκίας πιστοποιημένη απο την Ε.Ο.Ξ. και το κ. Γεώργιο Γεωργά προπονητή ξιφασκίας πιστοποιημένο απο την Ε.Ο.Ξ και οσπονδιακό διαιτητή της Ε.Ο.Ξ του ξίφους μονομαχίας.

Την παρουσίαση δυο διδακτικών ωρών την παρακολούθησαν οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου. Οι μαθήτριες διδάχτηκαν σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, από πότε ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το σπαθί και το ξίφος, αλλά και το πώς η χρήση του σπαθιού και του ξίφους από πολεμική τέχνη, εξελίχθηκε ανά τους αιώνες σε άθλημα επαφής. Επίσης επισημάνθηκαν οι διαφορές της μοντέρνας ξιφασκίας με την θεατρική αλλά και την Ιστορική ξιφασκία. Ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε μεγάλη οθόνη τις διαφορές των τριών όπλων της ξιφασκίας.

Τέλος μαθήτριες του σχολείου ξιφομάχησαν μεταξύ τους με ειδικό πλαστικό εξοπλισμό.

Ευχαριστούμε τη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου κα. Χριστίνα Τσολακίδου που συνέβαλε για τη διεξαγωγή της παρουσίασης του αθλήματος της ξιφασκίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s