Ημερολόγιο εκπαίδευσης στρατιωτικής σπάθης, της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών. 6/12/2014


1b - AKADEMY LEONTES - INTERNET

Στη φωτ. Η σπάθη που χρησιμοποιήθηκε για τη φωτογράφηση, είναι σπάθη του Πρωσικού ιππικού του 1911. Ανήκει στη συλλογή του μαθητή μου κ. Ιωάννη Δέδε.

Λίγα λόγια για τη στρατιωτική σπάθη περιόδου 1845-1946: Είναι η σπάθη που χρησιμοποιούσε το ιππικό του Βασιλικού Ελληνικού στρατού καθώς και οι αξιωματικοί του πεζικού. Η σχολή οπλομαχίας που ακολουθούμε είναι η Γαλλική όσο αφορά τη τακτική και την ορολογία των όρων με μερικά ψήγματα της Ιταλικής σχολής (η Ιταλική σχολή αναθεωρήθηκε κάποια εποχή, αφού πολλοί Ιταλοί δάσκαλοι οπλομαχίας διδαχτήκαν τη Γαλλική σχολή και αναδιοργάνωσαν την Ιταλική δημιουργώντας 3 Ιταλικές σχολές ) που ξεκίνησε να διδάσκεται μετά το 1900 στο βασίλειο της Ελλάδος. Αρχικά η σπάθη διδάσκονταν από Γερμανούς και Βαυαρούς δασκάλους, ωστόσο και οι Γερμανοί εκείνη την εποχή ακολουθούσαν τη Γαλλική σχολή οπλομαχίας που ήταν διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη από τη Γαλλία μέχρι και την αυτοκρατορική Ρωσία.

Σήμερα οι ασκούμενοι διδαχτήκαν τους βηματισμούς και τη 3η θέση φύλαξης, καθώς και απλές επιθέσεις στο κεφάλι και την απόκρουση αυτής.

1a - AKADEMY LEONTES - INTERNET

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s