ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ & ΑΝΝΑΓΕΝΗΣΙΑΚΗ ΟΠΛΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ AΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ’


Η ‘ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ’, είναι επίσημο μέλος του Πάμμαχου το οποίο τελεί τις δραστηριότητες του υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου. Επίσης είναι αντιπρόσωπος του Meyer Frei Fechter Guild στην Ελλάδα. Το Meyer Frei Fechter Guild είναι μια ελεύθερη διεθνή σχολή σπαθασκίας (ανήκει στο διεθνή οργανισμό της HEMA ALLIANCE).
H ‘ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ’ δραστηριοποιείται στη μελέτη και στην εξάσκηση της οπλομαχίας και στη χρήση του σπαθιού ανά τους αιώνες (για να επιτευχθεί αυτό ακολουθούμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία για την ανάπτυξη των πολεμικών επιδεξιοτήτων των ασκούμενων, με εκπαίδευση, μελέτη και δοκιμασίες).

Οι θέσεις Φυλάξης της Γερμανικής σπαθασκίας, από τον Joachim Meyer . Εδώ φαίνονται οι τέσσερεις βασικές μαζί με τις -δευτερεύουσες θέσεις φυλάξεως από τον Joachim Meyer ο οποίος ήταν δάσκαλος οπλομαχίας.
Οι θέσεις Φυλάξης της Γερμανικής σπαθασκίας, από τον Joachim Meyer . Εδώ φαίνονται οι τέσσερεις βασικές μαζί με τις -δευτερεύουσες θέσεις φυλάξεως από τον Joachim Meyer ο οποίος ήταν δάσκαλος οπλομαχίας.


Γερμανικής σχολής:
Εξασκείται η χρήση του μακριού σπαθιού (long sword), καθώς και η χρήση αγχέμαχων και νυκτικών όπλων του μεσαίωνα, εστιάζοντας στη μελέτη των χειρογράφων του Joachim Meyer και των μαθητών του ιδρυτή της Γερμανικής σχολής οπλομαχίας Johannes Liechtenauer. Ο στόχος της σχολής είναι η αναπαραγωγή των πολεμικών επιδεξιοτήτων της Γερμανικής πολεμικής τέχνης (Kunst des Fechten or kunstfechten).

Επίσης θα αναπτυχθούν τα εξης τμήματα:

Ιταλική σχολή ξιφασκίας:


Εξάσκηση χρήσης του rapier, ακολουθώντας τα χειρόγραφα τα μεγάλων Ιταλών δάσκαλων της ξιφασκίας Ridolfo Capo Ferro, του Camillo Agripa και άλλων.

Πινακας του αγιογραφου Δημήτριου Σκουρτέλη και μέλους της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Πινακας του αγιογραφου Δημήτριου Σκουρτέλη και μέλους της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Βυζαντινή οπλομαχία:
Οι τεχνικές Βυζαντινής οπλομαχίας και μονομαχίας μελετούνται, δοκιμάζονται και διδάσκονται, εδώ στην Ελλάδα στη χώρα που ανακαλυφθήκαν, που με αυτό το τρόπο η πολεμική τέχνη των Βυζαντινών ανασταίνεται από τη λήθη των αιώνων

Υπεύθυνος τμημάτων Θεσ/νίκης :


Παύλος Καραχισαρίδης
-Group Leader of study group Medieval & Renaissance swordsmanship (Thessaloniki)
-Member of Academy of Historical European Martial Arts “Leontes” (Greece)
-Study member of The Meyer Freifechter Guild
-Strength & Conditioning Coach
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6983-489488
mail : p.karachisaridis@gmail.com

Οι προπονήσεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ’ (Θεσ/νίκης) πραγματοποιουνται στο “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s