Παρουσίαση Ξιφασκίας στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ‘Θεμιστοκλής’


Πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2014 κατόπιν προσκλήσεως του γυμναστή κ. Τσουμπρή Ιωάννη του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ‘Θεμιστοκλής’, παρουσίαση κλασικής ξιφασκίας από το κ. Γεωργά Γεώργιο προπονητή ξιφασκίας και ομοσπονδιακό διαιτητή της Ε.Ο.Ξ στο ξίφους μονομαχίας.
Την παρουσίαση την παρακολούθησαν οι μαθητές της 5ης Δημοτικού του σχολείου. Οι μαθητές διδάχτηκαν σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, από πότε ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το σπαθί και το ξίφος, αλλά και το πώς η χρήση του σπαθιού και του ξίφους από πολεμική τέχνη, εξελίχθηκε ανά τους αιώνες σε άθλημα επαφής. Επίσης επισημάνθηκαν οι διαφορές και οι ομοιότητες ανάμεσα στα τρία όπλα (ξίφος άσκησης, ξίφος μονομαχίας και σπάθης).


Μετά το πέρας του ‘μαθήματος’, όλοι οι μαθητές του σχολείου ασκήθηκαν στη θέση φύλαξης, στους απλούς βηματισμούς, στο κράτημα της απόστασης, στην απλή επίθεση και άμυνα του αθλήματος της ξιφασκίας.
Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια κα. Παυλάκη Αλεξάνδρα, το Διευθυντή κ. Σκυβαλάκη Μανώλη και το δάσκαλο Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Τσουμπρή Ιωάννη που συνέβαλαν για τη διεξαγωγή της παρουσίασης του αθλήματος της ξιφασκίας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις στο σχολείο με σκοπό το άθλημα της ξιφασκίας να ενταχθεί μόνιμα στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s