Παρουσίαση Ξιφασκίας στο Διεθνές Σχολείου Πειραιά, με αφορμή τη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Πραγματοποιήθηκε στις 6/10/2014 κατόπιν προσκλήσεως του γυμναστή κ. Λύρα Πέτρο του Διεθνές Σχολείου Πειραιά, παρουσίαση ξιφασκίας με αφορμή τη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού από το κ. Γεωργά Γεώργιο προπονητή ξιφασκίας και ομοσπονδιακό διαιτητή της Ε.Ο.Ξ στο ξίφους μονομαχίας.

Την παρουσίαση την παρακολούθησαν όλοι μαθητές του Δημοτικού του σχολείου. Οι μαθητές διδάχτηκαν σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, από πότε ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το σπαθί και το ξίφος, αλλά και το πώς η χρήση του σπαθιού και του ξίφους από πολεμική τέχνη, εξελίχθηκε ανά τους αιώνες σε άθλημα επαφής. Επίσης επισημάνθηκαν οι διαφορές και οι ομοιότητες ανάμεσα στα τρία όπλα (ξίφος άσκησης, ξίφος μονομαχίας και σπάθης).

Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν ένα ‘μάθημα’ ξιφασκίας που διεξάγει ο προπονητής με το μαθητή του Γεώργιο Μπαρουτάκη, ο οποίος είναι αθλητής του ξίφους άσκησης.
Μετά το πέρας του ‘μαθήματος’, όλοι οι μαθητές του σχολείου ασκήθηκαν στη θέση φύλαξης, στους απλούς βηματισμούς, στην απλή επίθεση και άμυνα του αθλήματος της ξιφασκίας.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια κα. Βαλσαμίδου Μαρίκα και το δάσκαλο Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Λύρα Πέτρο που συνέβαλαν για τη διεξαγωγή της παρουσίασης του αθλήματος της ξιφασκίας.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s