Παρουσίαση Ξιφασκίας στο ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


IMG_1873

Πραγματοποιήθηκε στις 18/12/2013 κατόπιν προσκλήσεως της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κα. Χριστίνας Τσολακίδου στη Ράλλειο Γυμνασίου θηλέων Πειραιά, παρουσίαση ξιφασκίας υπό την αιγίδα του Α.Γ.Σ. ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ‘ΑΞΙΟΝ’ ΠΕΙΡΑΙΑ. Η παρουσίαση διεξάγει  από τη κα. Κυπριανή Νικολάου πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ξίφος μονομαχίας και το κ. Γεώργιο Γεωργά ομοσπονδιακό διαιτητή της Ε.Ο.Ξ του ξίφους μονομαχίας και αθλητή του ξίφους μονομαχίας και του ξίφους άσκησης.

IMG_1878

Την παρουσίαση δυο διδακτικών ωρών την παρακολούθησαν οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου. Οι μαθήτριες διδάχτηκαν σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, από πότε ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το σπαθί και το ξίφος, αλλά και το πώς η χρήση του σπαθιού και του ξίφους από πολεμική τέχνη, εξελίχθηκε ανά τους αιώνες σε άθλημα επαφής.  Επίσης επισημάνθηκαν οι διαφορές της μοντέρνας ξιφασκίας με την θεατρική  αλλά και την Ιστορική ξιφασκία. Ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε μεγάλη οθόνη τις διαφορές των τριών όπλων της ξιφασκίας.

IMG_1874

Τέλος μαθήτριες του σχολείου ξιφομάχησαν μεταξύ τους με ειδικό πλαστικό εξοπλισμό.
Ευχαριστούμε τη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου κα. Χριστίνα Τσολακίδου που συνέβαλε για τη διεξαγωγή της παρουσίασης του αθλήματος της ξιφασκίας.

IMG_1882IMG_1880IMG_1881

One thought on “Παρουσίαση Ξιφασκίας στο ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s