Εκπαιδευτής της ξιφασκίας καταδιώκει ληστές


1 - AKADEMY LEONTES-banner

Ένας εκπαιδευτής ξιφασκίας στο εμπορικό κέντρο του Bellevue σταμάτησε ληστεία εν εξέλιξη και καταδίωξε τους επίδοξους ληστές μέχρι να τους πιάσει η αστυνομία κρατώντας ένα ξίφος μονομαχίας στο χέρι.

Ο Franco Scaramuzza ήταν στο δρόμο ενώ αντιλήφθηκε ότι γίνονταν ληστεία μπρος στα μάτια του. Ήξερε ότι έπρεπε να βοηθήσει όπως πρέπει να κάνει κάθε έντιμος ξιφομάχος.

Franco Scaramuzza

Franco Scaramuzza

Ο κ. Scaramuzza οδηγούσε κοντά σε ένα πολυκατάστημα στο Old Hickory Boulevard, όταν είδε δυο άντρες να χρησιμοποιούν σπρέι, ενάντια σε ένα ζευγάρι, με σκοπό να τους ληστέψουν.

‘Το πρώτο που σκέφτηκα’ είπε, ‘ήταν πως κάποιος έπρεπε να επέμβει και να κάνει κάτι, σύντομα ανακάλυψα ότι ήμουν πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου, διότι κατάλαβα ότι έχω τη δυνατότητα να κάνω κάτι και σκεφτόμουν ότι κάποιος άλλος έπρεπε να το κάνει για εμένα.’

Ο κ. Scaramuzza, βγήκε αμέσως από το αυτοκίνητο του, και έπιασε (το γνωστό σε όλους του ξιφομάχους) το ξίφος μονομαχίας που είχε μαζί του. Και όρμισε ενάντια στους ληστές.

Όλη του ζωή την είχε αφιερώσει στο να χρησιμοποιεί το ξίφος αλλά ταυτόχρονα και να εκφοβίζει. Ότι είχε τελειώσει τη προπόνηση του και ήταν ντυμένος με τη στολή ξιφομάχου και για κάποιο λόγω δεν είχε αλλάξει στα αποδυτήρια διότι βιάζονταν να γυρίσει σπίτι του. Έτσι με τη στολή ξιφασκίας και το ξίφος μονομαχίας στο χέρι  βγήκε από το αυτοκίνητο του.

‘Όρμισα εναντίον τους, κρατώντας το ξίφος μονομαχίας ψηλά και ούρλιαζα εναντίον τους.’ Είπε ‘βλέποντας με να ορμώ με το ξίφος ψηλά οι δυο ληστές τους έπιασε πανικός και τα πετάξαν όλα και άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.’

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε αμέσως και έπιασαν τους υπόπτους σε λίγα λεπτά. Ο Michael Butt και ο Zachary Johnson ήταν οι επίδοξοι ληστές.

Ο κ. Scaramuzza, είπε πως νίκησε αυτό τον αγώνα χρησιμοποιώντας ότι δίδασκε στη σχολή ξιφασκίας.

‘Πρέπει να υπερισχύεις στους φόβους σου’ είπε .

Και παίρνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να αλλάξεις τη πρόθεση σου από την άμυνα στην επίθεση.

‘Πρέπει να παίρνεις τις αποφάσεις  πολύ γρήγορα’ είπε ο κ. Scaramuzza.

‘Είτε στη  ξιφασκία, είτε χωρίς να χρησιμοποιείς όπλο. Όλα γίνονται στο μυαλό σου, και προσπαθείς να πάρεις τη σωστή απόφαση γρήγορα.’

Χάρη στην ενέργεια του κ. Scaramuzza, οι Butt και Johnson φυλακιστήκαν με τη ποινή 50.000 δολαρίων ο κάθε ένας. Μπορεί λοιπόν η μοντέρνα ξιφασκία να μη θεωρείτε πολεμική τέχνη, ωστόσο θέτει πνευματικά τον ασκούμενο σε μια κατάσταση που σε περίπτωση κινδύνου μπορεί να παίρνει τις σωστές αποφάσεις γρήγορα προς όφελος του.

 

 

Πηγή ‘wsmv’

 

1 - AKADEMY LEONTES-banner

One thought on “Εκπαιδευτής της ξιφασκίας καταδιώκει ληστές

Leave a comment