Ποιοί Είμαστε


5d513-genika

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘Λέοντες’
Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στη κλασική και μοντέρνα ξιφασκία.

Τα μέλη της σχολής διδάσκονται :
A. Βυζαντινή οπλομαχία. Η ομάδα ονομάζεται Scholae Palatinae και τελεί υπό την αιγίδα του ‘Πάμμαχου’(που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού), κλάδου άθλησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος και είναι μέλος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Κορύβαντες.

Οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται στα ακόλουθα όπλα:
1. Μακρύ σπαθί. Όπλο του 14ου και 15ου αιώνα. Το χρησιμοποιούσαν οι ευγενής και οι βαριοί πολεμιστές της αυτοκρατορίας. Η χρήση του είχε επιρροές από την Ιταλική σχολή και τη Γερμανική σχολή οπλομαχίας.
2. Παραμήριο με ή χωρίς χρήση μικρής ασπίδας. Είδος σπαθιού που μέχρι τον 11ο αιώνα ήταν αμφίστομο και ίσιο αλλά σταδιακά άλλαξε η μορφή του και έγινε ένα είδος σπάθης.
3. Σπαθίον με ή χωρίς χρήση μικρής ασπίδας. Είδος ξίφους που προήρθε από το Ρωμαϊκό gladius.
4. Ραβδομαχία.
5. Μάχαιρα.
6. Τοξοβολία.
7. Τακτικές οπλιτικής φάλαγγας (των σκουτάτων).

B. Αναγεννησιακή οπλομαχία. Η ομάδα μελετά Kunst des Fechten or kunstfechten (Γερμανική σχολή οπλομαχίας) αλλά και την Ιταλική σχολή. Η ομάδα ονομάζεται Ελληνική Συντεχνία Ελεύθερων Ξιφομάχων και είναι μέλος του Meyer Freifechter Guild και της HEMA Alliance. Οι ασκούμενοι μελετουν τον τρόπο μάχης των δασκάλων που ανήκαν στη Geselschaft Liechtenauers (Κοινωνία του Liechtenauer) και στο στυλ οπλομαχίας του Freifechter και δάσκαλου οπλομαχίας Joachim Meyer, που ήταν και ο τελευταίος τη γενιάς των δασκάλων που ακολουθούσαν τη παράδοση του μεγάλου δάσκαλου Johannes Liechtenauer. Από την Ιταλική σχολή τα μέλη μελετούν το στυλ μάχης των Fiore Dei Liberi, Filippo Vadi, Ridolfo Capoferro και άλλων.

Οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται στα ακόλουθα όπλα:
1. Μακρύ σπαθί (langes schwert)
2. Dussack
3. Rapier
4. Ραβδί

C. Η Γαλλική σχολή ξιφασκίας ή L’ Ecoled’ Escrime Francais . Η Γαλλική σχολή ξεκίνησε αφού αφομοίωσε την Ιταλική αλλά και το στυλ του Meyer δημιουργώντας ένα νέο δυναμικό στυλ. Οι ασκούμενοι μελετούν τη χρήση του épée de cour (small sword).

D. Κλασική και Μοντέρνα ξιφασκία. Οι ασκούμενοι μελετούν τη Γαλλική σχολή ξιφασκίας με επιρροές από τη νέα Ιταλική σχολή. Η ομάδα τελεί κάτω από την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται στα ακόλουθα όπλα:
1. Ξίφος άσκησης (Foil
2. Σπάθη (Saber)
3. Ξίφος μονομαχίας (Epee)
4. Στρατιωτική σπάθη (Military saber)

Η σχολή στελεχώνεται από επαγγελματίες προπονητές μαχητικών αθλημάτων και πολεμικών τεχνών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,από αρχαιολόγους και ιστορικούς ερευνητές όπου με την συνεχή έρευνα η πολεμική τέχνη των Βυζαντινών ανασταίνετε από τη λήθη των αιώνων.